Γιατί όσοι βγαίνουν πολλά ραντεβού στο τέλος καταλήγουν μόνοι;

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν υπερβολικά ραντεβού, προσπαθούν να κρυφτούν από κάτι. Μπορεί να αποσπώνται από την καθημερινότητα. Οπότε, αν πιάσεις τον εαυτό σου να το κάνει, πάρε τον χρόνο σου και σκέψου γιατί το κάνεις και τι θες πραγματικά», αναφέρει η Mel Schilling, ψυχολόγος και σύμβουλος.

Αντίθετα, συμβουλεύει να βλέπουμε τις εφαρμογές γνωριμιών σαν κοινωνικά πειράματα και να τα χρησιμοποιούμε για να ανακαλύψουμε τι ψάχνουμε σε ένα σύντροφο. Έτσι, μπορείς να καταλάβεις τι θες από μια σχέση και έναν άνδρα και τι όχι.

Όσο περισσότερες επιλογές έχετε για να διαλέξετε εραστή ή ερωμένη, τόσο πιθανότερο είναι στο τέλος να βρεθείτε ούτε με έναν.

4 λόγοι για να το αποφύγεις

#1 Πολλαπλά παράλληλα ραντεβού. Τα πολλαπλά και παράλληλα ραντεβού δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Κι αν γνωρίσεις πάνω από έναν «κατάλληλο», τι θα κάνεις; Αν ανακαλύψει κάποιος ότι βγαίνεις και με άλλα άτομα για ποια χώρα σκέφτεσαι την μετανάστευση;

#2 Υπάρχει κίνδυνος απογοήτευσης. Αν κάνεις το θέμα ραντεβού άθλημα με διαφορετικούς συμπάικτες κάθε φορά, υπάρχει πιθανότητα να καταλήξεις με άτομα που δεν αξίζουν ή δεν είναι στα κυβικά σου. Αποτέλεσμα; Η πλήρης απογοήτευση.

#3 Χρήση εφαρμογών τύπου Tinder. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει δοκιμάσει, αλλά βρε μανάρι μου, μην περιμένεις να βρεις εκεί μέσα τον άνθρωπό σου.  Αν θες να κάνεις την πλάκα σου και να σβήσεις τους ευσεβείς σου πόθους είναι καλή κίνηση, αλλά για τίποτα παραπάνω.

#4 Μπορεί να χάσεις κάτι που όντως αξίζει. Όταν έχεις μπει σε μια Α ψυχολογία-διαδικασία, σου είναι πολύ εύκολο να απορρίψεις κάποιον επειδή δεν σου έκανε καλή πρώτη εντύπωση, άρα να προχωρήσεις και πιο γρήγορα στον επόμενο. Έχεις σκεφτεί όμως, ότι έτσι μπορεί να χάσεις κάποιον που πραγματικά αξίζει;

Όχι, δεν είναι κακό να βγαίνεις ραντεβού, αντιθέτως είναι όμορφο να γνωρίζεις νέο κόσμο. Απλά, έχε τα μάτια σου ανοικτά, το διαμάντι μπορεί να σου βγει άνθρακας. Βγες, γνώρισε κόσμο και προπαντός κάνε επιλογές που δεν θα σου κοστίσουν.

«Τα αναλώσιμα ραντεβού μπορεί να σου προκαλέσουν σύγχυση και μπορεί να σε αποκλείσουν από τις ευκαιρίες για μακροχρόνιους δεσμούς». Ακόμη προτείνει να μην ξοδεύουμε όλη την ενέργεια μας σε βραχυπρόθεσμα φλερτ αλλά να κάνουμε «χώρο» για μια νέα σχέση.