Ζεστά cocktail για τις κρύες νύχτες του χειμώνα – γίνε barman στο σπίτι σου!

Ο χειμώνας έχει τα δικά του ποτά. Αν βαρεθήκατε να πίνετε συνέχεια τα ίδια και θέλετε να αλλάξτε λίγο τις συνήθειές σας, δοκιμάστε ένα από τα 5 χειμωνιάτικα κοκτέιλ που διαλέξαμε για έσας. Είναι ποτά, που φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι, και μπορούν να σας ζεστάνουν τις κρύες νύχτες που έρχονται.

  • Irish Coffee

2

Ο καφές είναι πολύ συνηθισμένο συστατικό για δυναμωτικά ποτά τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες και νύχτες και το Irish Coffee είναι ένα δυνατό κοκτέιλ που θα σας κρατήσει ζεστούς στο κρύο.

Υλικά :

35 ml Ιρλανδέζικο whiskey

12 gr μαύρη ζάχαρη

180 ml καφές φίλτρου

60 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση :

Προθερμάνετε το ποτήρι, τοποθετώντας μέσα του ζεστό νερό. Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος για να σφίξει και να σταθεί στην επιφάνεια του καφέ. Αδειάστε το ζεστό νερό από το ποτήρι σας και προσθέστε το whiskey. Έπειτα προσθέστε τον φρεσκοπαρασκευασμένο καφέ φίλτρου, αλλά και την μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας τα καλά για να ομογενοποιηθούν. Τελειώστε την παρασκευή του, με την προσθήκη της χτυπημένης κρέμας γάλακτος.


  • Hot Τoddy

3


Το Hot Τoddy είναι το πιό συνηθισμένο και εύκολο ποτό για το χειμώνα δεδομένου ότι μπορεί να γίνει σε πολλές παραλλαγές ανάλογα τα υλικά που διαθέτουμε. Αυτή είναι μία απλή εκτέλεση του.


Υλικά

σιρόπι ζάχαρης

μαύρο ρούμι

νερό (ζεστό)

χυμό λεμόνι

3 γρ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :   Χτυπάμε σε σέικερ όλα τα υλικά και σερβίρουμε στο φλιτζάνι γαρνιρισμένο με τριμμένο μοσχοκάρυδο.


  • White Russian

4

Το White Russian έγινε σε αντιδιαστολή με το παλαιότερο Black Russian, και ήταν το αγαπημένο ποτό του απίστευτου χαρακτήρα THE DUDE, από την ταινία The Big Lebowski. Δοκιμάστε το, βλέποντας στο video αυτή την εξαιρετική κωμωδία.

Υλικά :

1oz Kahlua (λικέρ καφέ)

2 oz Βότκα Κρέμα γάλακτος ή γάλα 4 παγάκια

Εκτέλεση :

Σπάμε τα παγάκια και τα βάζουμε σε χαμηλό ποτήρι. Προσθέτουμε τη βότκα και το λικέρ και αναδεύουμε για να αναμιχθούν. Συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.


  • Manhattan

Το Manhattan είναι ένα εύκολο κοκτέιλ που πρωτοφτιάχτηκε στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του 1870, και ταιριάζει πολύ σε μία κρύα χειμωνιάτικη έξοδο.

Υλικά :

40 ml ray whiskey

40 ml γλυκό vermouth (πχ Martini Rosso)

1 σταγόνα Angostura Bitters

1 κερασάκι maraschino για γαρνίρισμα

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και ανακατεύουμε. Το ανακάτεμα στο shaker θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να παγώσουν και να αναμειχθούν μεταξύ τους, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να αραιώσει το ποτό.  Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του martini ή σε old fashion (χαμηλό), και γαρνίρουμε με το κερασάκι Maraschino.


Β52
6


Το Β52 είναι πιό γνωστό σαν σφηνάκι, ωστόσο είναι ένα εξαιρετικό χειμωνιάτικο κοκτέιλ και παράλληλα ένα από τα πιό όμορφα ποτά γιατί σερβίρεται με διακριτή διαστρωμάτωση των συστατικών του.

Υλικά : (Για 1 άτομο)

20 ml λικέρ καφέ

20 ml Baileys

10 ml ρούμι

Εκτέλεση :
Βάζουμε το λικέρ καφέ σε ένα ποτήρι των 60 ml περίπου. Με τη ράχη ενός κουταλιού χύνουμε προσεκτικά από πάνω το Baileys, ώστε να σχηματιστούν δύο στρώματα. Έπειτα προσθέτουμε με τη ράχη του κουταλιού και το ρούμι για να σχηματίσει το δικό του, ξεχωριστό στρώμα.