Μους σοκολάτας με κάστανα και κόκκινα φρούτα

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια λαχταριστή μους με σοκολάτα και κάστανο, που θα συμπληρώσει νόστιμα το λαχταριστό γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά: 

  • 250γρ. πουρές από κάστανα (κονσ.) ή πουρές από βρασμένα κάστανα
  • 125γρ. σοκολάτα υγείας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Κόκκινα φρούτα για την διακόσμηση
mouse sokolatas
γράφει η Τίνα Σούλη

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί . Την αδειάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ από κάστανα και 180 ml από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και το αλάτι σε μπολ με μίξερ, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη στη μαρέγκα και ανακατεύετε καλά, να γίνει γυαλιστερή. Αδειάζετε τη μαρέγκα στο μίγμα του κάστανου και της σοκολάτας. Βάζετε στο ψυγείο, να «σφίξει» για 1 ώρα. Μοιράζετε σε ψηλά ποτήρια ή μπολ. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε πάνω στη μούς σοκολάτας. Διακοσμείτε με κόκκινα φρούτα και σερβίρετε.

 

Μερίδες : 4-6

Χρόνος προετοιμασίας :  20 λεπτά + χρόνος στο ψυγείο

Tips : Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια αφού βέβαια τα έχετε καραμελώσει.

Καλή Επιτυχία