Τραγανή κιμαδόπιτα με λαχανικά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 500γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια
  • 1 πράσο ή1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας ή μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι 

Για το τέλος:

  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής:

Ρίχνετε στο τηγάνι με λίγο λάδι σταδιακά το κρεμμύδι, το πράσο, τις μελιτζάνες, το καρότο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 

Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας, το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κιμά.

Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας τις άκρες τους με λάδι. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την βάζετε στο φούρνο.

Μετά 30 λεπτά – Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. – Τη σερβίρετε χλιαρή με σως γιαουρτιού.